tiistai 14. helmikuuta 2017

Ciabatta

Ihan perusvehnäleipä on kyllä herkullista. Varsinkin kun siinä on hiukkasen rapea kuori ja ihan pehmeä sisus.



Raski:
6 dl vehnäjauhoja
2 tl kuivahiivaa
3 dl kylmää vettä
Taikina:
2 dl kylmää vettä
½ dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
6 ½ dl vehnäjauhoja

Mittaa raskin ainekset kulhoon ja sekoita. Peitä kulho kelmulla. Anna raskin levätä huoneen lämmössä 8-24 tuntia.

Kumoa raski yleiskoneen taikinakulhoon. Lisää vesi, öljy ja suola. Käynnistä kone. Lisää jauhoja vähitellen samalla vaivaten. Lopeta jauhojen lisääminen, kun taikina alkaa irrota kulhon seinämistä.

Anna koneen käydä keskinopeudella n. 10 minuuttia. Valmis taikina on pehmeää ja sileää.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Tarvittaessa voit tässä vaiheessa vaivata mukaan lisää jauhoja. Varo lisäämästä liikaa, ettei taikinasta tule liian kovaa. Jaa taikina kolmeen osaan. Muotoile palat pellin pituisiksi ja noin 5 cm leveiksi leiviksi. Nosta leivät pellille leivinpaperin päälle ja peittele liinalla. Kohota n. 40 minuuttia.

Paista 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Jos haluat leipiin rapean kuoren, lisää uunin pohjalle astiallinen kuumaa vettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti