sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Ruislesesämpylät

Ihanan pehmeitä sämpylöitä. Voi kai näitäkin jonkunlaisiksi ruisleiviksi sanoa, kun hernekeiton kanssa ruisleipää vissiin kuuluu syödä. Juuri uunista otettuna eivät kaipaa muuta kuin sipaisun Oivariinia päälleen.



Ainekset:
5 dl vettä
2 dl ruisleseitä
8 dl vehnäjauhoja
25 g hiivaa
2 tl suolaa
½ dl siirappia
1 dl sulatettua voita

Laita leseet kuumaan veteen hautumaan. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva jäähtyneeseen seokseen. Lisää suola, siirappi ja voisula.

Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan, koko ajan vaivaten. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

Leivo taikina pyöreiksi sämpylöiksi ja anna kohota puolisen tuntia. Ripottele päälle hiukan ruisleseitä ja paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti