lauantai 11. maaliskuuta 2017

Kukkakaalipatee

Kukkakaalipatee oli päivän yllättäjä. Tämä nimittäin oli tosi hyvää. Suolaa saa laittaa melko reilusti ettei käy niin että sitä joutuu lisäämään jälkikäteen. Mukavan pehmeä koostumus ja maku. Ja rucola sopi tähän kuin nyrkki silmään.



Ainekset:
1 iso kukkakaali (n. 1 kg perkaamattomana)
4 tomaattia
2 rkl oliiviöljyä
½ tl provencen yrttiseosta
suolaa
mustapippuria
70 g rucolaa
50 g juustoraastetta
4 kananmunaa
1 dl maitoa
1 tl paprikajauhetta
ripaus cayennepippuria

Puhdista kukkakaali. Poista kanta ja paloittele kukinnot. Keitä kukkakaali kypsäksi miedosti suolalla maustetussa vedessä, noin 15 minuuttia. Valuta hyvin ja anna jäähtyä. Vuoraa pateevuoka leivinpaperilla.

Lohko tomaatit ohuiksi lohkoiksi. Sekoita kulhossa öljy, yrttiseos ja tomaattilohkot. Mausta suolalla ja pippurilla. Huuhdo rucola.

Sekoita kukkakaali ja juustoraaste tasaiseksi soseeksi esim. yleiskoneella. Sekoita joukkoon munat ja maito. Mausta paprikajauheella, cayennepippurilla, suolalla ja pippurilla. Kaada sose pateevuokaan.

Laita vuoka syvälle uunipannulle ja kaada pannulle kuumaa vettä. Paista 225-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia.

Levitä rucolanlehdet pediksi tarjoiluvadille ja kumoa patee päälle. Poista leivinpaperi ja koristele patee tomaattiviipaleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti