tiistai 21. maaliskuuta 2017

Marinoitu punakaalisalaatti

Jääkaapissa lojui taas puolikas punakaali, jolle piti keksiä jotain käyttöä. Yleensä marinoidut kaalisalaatit ovat olleet tosi hyviä. Googlaamalla löysin tämän reseptin, johon tuli muitakin herkkujani: rusinoita ja omenaa. Salaatti oli jo ihan tuoreeltaan tosi hyvää, mutta levätköön nyt rauhassa huomiseen saakka, niin saa marinoitua kunnolla.



Ainekset:
600 g punakaalia
2 omenaa
2 dl rusinoita
Marinadi:
1 dl rypsiöljyä
½ dl valkoista balsamiviinietikkaa
1 ½ rkl hunajaa
1 tl kuivattua rosmariinia
½ tl suolaa

Sekoita kulhossa marinadin ainekset. Raasta punakaali ja omena raastinraudan karkeimmalla terällä.

Sekoita marinadiin raasteet ja rusinat. Anna salaatin mehevöityä ennen tarjoilua, mieluiten yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti