sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Mango-tomaattisalsa

Rakastan mangoa, mutta inhoan sen kuorimista ja pilkkomista. Ja joo, olen nähnyt sen kuorimisohjeen missä mango puolitetaan siististi keskeltä, käännetään kuoret nurin ja pilkotaan hedelmäliha siististi kuoreensa. Mutta mitä kypsempi mango, sen huonommin tuo pilkkomistapa onnistuu. Ja ne kypsät juuri maistuvat kaikkein parhailta. Oli tämä salaatti silti mangonkuorimisvaivan arvoinen. Ihanan makea ja mausteinen ja sopi loistavasti chili con carnen ja polentaranskalaisten seuraan.



Ainekset:
2 punasipulia
2 kypsää mangoa
4 kypsää tomaattia
Vinegretti:
1 dl oliiviöljyä
½ dl punaviinietikkaa
2 rkl ruokokidesokeria
1 tl suolaa
2 rkl korianterinsiemeniä murskattuna
1 tl timjamia
½ tl chilihiutaleita

Kuori ja leikkaa sipulit terävällä veitsellä ohuiksi renkaiksi.

Mittaa kattilaan vinegretin ainekset. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut. Kaada kuuma vinegretti sipulirenkaiden päälle. Anna maustua 30 minuuttia.

Kuori mango ja leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Halkaise tomaatit, poista siemenet ja kovat kannat. Kuutioi tomaatti hienoksi. Yhdistä kaikki ainekset sipuli-vinegrettiseokseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti