lauantai 22. huhtikuuta 2017

Persialainen yrttifrittata

Alkuperäiseen ohjeeseen kuului happomarjoja. Täytyy ihan rehellisesti sanoa, että mulla ei ollut aavistustakaan mistä olisin voinut lähteä edes etsimään happomarjoja, ja korvasin ne kotimaisittain karpaloilla. Eikä mennyt ainakaan metsään. Tämä frittata oli täydellisen hyvää näinkin.



Ainekset:
2 nippua persiljaa
1 nippu korianteria
1 nippu tilliä
1 nippu ruohosipulia
2 nippua kevätsipuleita
2 rkl oliiviöljyä
2 tl kurkumaa
8 kananmunaa
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maustamatonta jogurttia
3 tl leivinjauhetta
2 rkl sormisuolaa
mustapippuria
3 rkl kuivattuja karpaloita
100 g saksanpähkinöitä

Silppua yrtit ja kevätsipulit. Rouhi pähkinät karkeasti.

Kuumenna oliiviöljy isossa kattilassa. Paista yrttisilppua ja kevätsipuliviipaleita muutama minuutti. Lisää joukkoon kurkuma ja jatka paistamista 5 minuuttia. Kumoa yrtit lautaselle ja anna jäähtyä.

Vispaa kevyesti sekaisin kananmunat, jauhot, jogurtti ja leivinjauhe. Mausta suolalla ja pippurilla. Kun yrttisilppu on hiukan jäähtynyt, sekoita se munaseokseen vähän kerrallaan. Lisää lopuksi karpalot ja saksanpähkinärouhe ja sekoita hyvin.

Kaada seos leivinpaperoituun uunivuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Anna kypsän frittatan jäähtyä ja leikkaa se sitten paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti