keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Gulassi-lihapullat

Kuva ei näytä kovin houkuttelevalta, mutta nämä ovat hyviä. Uunissa paistetut lihapullat on mukavan helppo tehdä ja kastike saa nämä taas ihan uudenlaisiksi. Ruisleipäsuuruste lihapullataikinassa oli (minulle) kiva uutuus.



Ainekset:
2 rkl oliiviöljyä
2 isoa sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 kananmuna
½ dl maitoa
2 viipaletta ruisleipää
600 g jauhelihaa
suolaa
mustapippuria
Kastike:
5 rkl paprikajauhetta
2 rkl tomaattipyreetä
5 dl lihalientä
2 tl kuminansiemeniä
200 g crème fraîchea

Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Lämmitä öljy pannulla, lisää sipulit ja kuullota muutama minuutti. Yhdistä kulhossa muna ja maito ja vispaa tasaiseksi. Murskaa ruisleipäviipaleet esim. tehosekoittimessa.

Sekoita keskenään puolet paistetuista sipuleista, jauheliha, ruisleipäsilppu ja munamaito. Mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile massasta pyöryköitä ja aseta pyörykät leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 240-asteisen uunin grillivastusten alla viisi minuuttia, käännä ja jatka grillaamista viisi minuuttia.

Murskaa kuminansiemenet morttelissa. Yhdistä pannulla jäljelle jääneet paistetut sipulit ja paprikajauhe. Lisää lämpöä ja paista jatkuvasti hämmentäen pari minuuttia. Lisää tomaattipyree, lihaliemi ja kumina. Sekoita hyvin ja anna kuplia keskilämmöllä jatkuvasti sekoitellen.

Ota lihapullat uunista ja nosta ne kastikkeen sekaan. Kypsennä matalalla lämmöllä, pullia välillä nostellen. Älä anna kastikkeen kiehua. Sekoita crème fraîche kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti