lauantai 18. marraskuuta 2017

Baba ghanoush -tarteletit

Näistähän tuli ihan sieviä pikku tarteletteja. Ja samalla pari kuukautta sitten ostamani tartelettivuoat pääsivät ensimmäistä kertaa tositoimiin. Munakoiso on ihan viime aikoina noussut suureksi suosikikseni, ja näissä sitä ainakin on riittämiin. Vielä maistettuani pitää todeta, että oli ihan superhyvää! Rapea pohja, valkosipulinen baba ghanoush ja paistetut munakoisopalat olivat ainakin munakoison ystävälle ihan mahtava yhdistelmä.



Taikina:
100 g voita
½ tl suolaa
1 rkl fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vettä
Baba ghanoush:
1 munakoiso
100 g maustamatonta jogurttia
kourallinen tuoretta minttua
kouralinen tuoretta persiljaa
kourallinen tuoretta korianteria
1 valkosipulinkynsi
1 ½ rkl tahinia
½ dl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
Lisäksi:
2 rkl oliiviöljyä
1 munakoiso
suolaa

Taikina: Laita hieman pehmennyt voi kulhoon ja lisää joukkoon suola, fariinisokeri ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon vesi ja nopeasti sekoittaen. Kauli taikina levyksi. Leikkaa siitä tartelettivuokiin sopivat palat ja painele taikina vuokien pohjalle ja reunoille. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Tarkista tilanne ja jatka paistamista, kunnes taikina on saanut hiukan väriä. Anna jäähtyä kokonaan.

Baba ghanoush: Silppua yrtit. Grillaa munakoisoa 225-asteisen uunin grillivastusten alla 15-20 minuuttia välillä kääntäen, kunnes munakoiso on joka puolelta hiiltynyt. Laita munakoiso pakastepussiin ja sulje pussi hyvin.

Kun munakoiso on jäähtynyt niin että siihen voi koskea, halkaise se ja kaavi sisus lusikalla tehosekoittimen kulhoon. Lisää loput ainekset ja soseuta tasaiseksi tahnaksi.

Kuutioi toinen munakoiso. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista munakoisokuutioita, kunnes ne ovat ruskistuneet ja rapeutuneet (n. 10 minuuttia). Mausta suolalla.

Täytä tartelettipohjat baba ghanoushilla ja jaa munakoisokuutiot tartelettien päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti