perjantai 12. tammikuuta 2018

Broilerikiusaus

Tähän piti laittamani hunajamarinoitua broileria. Mutta yllätys yllätys, kun menin kauppaan, siellä ei ollutkaan Kariniemen hunajamarinoitua broileria. Ollenkaan. Muiden firmojen marinadeja en käytä; ne ovat kammottavia. Niinpä sitten päädyin siihen oikeastaan parempaan vaihtoehtoon: otin marinoimatonta broileria ja maustoin sen itse. Enkä usko, että lopputulos oli ainakaan huonompi. Jostain syystä en koskaan aiemmin ole tehnyt broilerikiusausta vaan lihana olen aina aiemmin käyttänyt jauhelihaa. Kummallakin tavalla kiusaus (tai perunalaatikko, jolla nimellä tämä ruoka meilläpäin kulkee) on herkullista.



Ainekset:
600 g maustamattomia broilerin rintafileitä
1 rkl voita
1 rkl mango-currymausteseosta
suolaa
2 sipulia
1 ½ kg perunoita
1 nippu persiljaa
1 tl oreganoa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 dl kermaa
2 dl vettä

Suikaloi broileri. Kuori ja viipaloi perunat. Kuori ja silppua sipuli. Silppua persilja.

Ruskista broilerinsuikaleet voissa. Mausta suolalla ja mango-currymausteseoksella. Lisää pannulle sipuli ja kuullota, kunnes sipuli on pehmennyt.

Kaada puolet perunasuikaleista uunivuokaan. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla. Levitä broilerisuikaleet vuokaan ja ripottele päälle persilja. Lisää loput perunat. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada vuokaan kerma ja vesi.

Peitä vuoka kannella ja kypsennä 225-asteisessa uunissa n. 1 tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti