sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Kaali-nuudeliwokki

Thai-lihapullien kanssa piti tietysti saada nuudeleita, kun olen kerran niihin nykyään tykästynyt. Ja poika istutti viime viikolla mieleeni ajatuksen kaalista. Niinpä googlailin vähän kaali-nuudeliwokkireseptejä ja niitä hiukan yhdistelemällä päädyin tähän kerrassaan herkulliseen lopputulokseen.



Ainekset:
150 g munanuudeleita
1 rkl seesamiöljyä
200 g kaalia
2 sipulia
3 porkkanaa
2 valkosipulinkynttä
150 g metsäsieniä
1 rkl inkivääritahnaa
Kastike:
1 rkl fariinisokeria
2 rkl soijakastiketta
2 rkl limettimehua
2 rkl kalakastiketta

Keitä nuudelit kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Suikaloi kaali ja sipuli. Kuori porkkanat ja pilko ne ohuiksi tikuiksi julienne-leikkurilla. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.

Kuumenna öljy suurella pannulla. Lisää kaali, sipuli, porkkana, valkosipuli, sienet ja inkivääritahna. Sekoittele, kunnes kaali alkaa pehmetä.

Valuta nuudelit ja kumoa ne pannulle. Lisää myös kastike ja sekoita hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti