sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Ananas-passionneliöt

Eilen etsin passionhedelmiä kaupasta ihan toden teolla, ennen kuin ne lopulta sattuivat silmiini. Lopputuloksessa passionhedelmä ei mielestäni maistunut ollenkaan, joten etsintä tuntuikin sitten lopulta turhalta. Mutta silti – miten voi tällainen perusleivonnainen olla näin täydellinen? Ihan älyttömän pehmeä taikina ja siellä välissä todella mehukkaita ananaspaloja. Voihan olla, että tämä ei olisi ihan näin hyvää kumminkaan ollut ilman sitä passionhedelmää, vaikka se ei joukossa maistunutkaan.



Ainekset:
90 g voita
90 g sokeria
2 kananmunaa
200 g vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
4 rkl maitoa
200 g tuoretta ananasta
4 passionhedelmää
Kuorrutus:
35 g kaurahiutaleita
40 g fariinisokeria
25 g kookoshiutaleita

Kuutioi ananas ja irrota passionhedelmien siemenet.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan, edelleen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten taikinaan vuorotellen kuivat aineet ja maito. Sekoita varovasti joukkoon lopuksi ananaskuutiot ja passionhedelmien siemenet.

Kaada taikina leivinpaperoituun n. 23*23 cm vuokaan. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja ripottele kuorrutus taikinan päälle. Paista 190-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti