sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Appelsiiniankka

Ankka kuuluu myös niihin raaka-aineisiin, joita tulee käytettyä valitettavan harvoin. Itse asiassa tää oli mulla toinen kerta ikinä. Ankka on mielestäni maultaan kuin kanaa, mutta koostumukseltaan kuin hyvää nautaa. Erinomaista lihaa siis. Tässä oli vielä juuri sellainen ihanan makea kastike, joka sopii suolaisen lihan kanssa. Ja koirat tykkäsivät kuin hullut puurosta, kun saivat syödäkseen nuo ankanrasvat.



Ainekset:
4 ankanrintaa
suolaa
mustapippuria
2 dl appelsiinimehua
2 rkl appelsiininkuoriraastetta
6 rkl hunajaa

Leikkaa ankanrintojen rasvanahkaan terävällä veitsellä tiheä ruudutus. Nosta rinnat kuumenevalle pannulle rasvapuoli alaspäin. Anna pintojen ruskistua ja rasvan sulaa. Käännä rintapalat ja paista ne kauniin ruskeiksi myös toiselta puolelta. Nosta ankanrinnat pellille tai pieneen uunivuokaan ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Sekoita hunajan joukkoon appelsiinin mehu ja raastettu kuori ja hiero seos rintapaloihin.

Jatka kypsentämistä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jos haluat olla varma kypsyydestä, käytä sisälämpömittaria. Kun sisälämpö on 50–52 astetta, ota ankanrinnat uunista ja kääri ne folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi.

Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile puolukkacouscousin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti