perjantai 20. heinäkuuta 2018

Baskipullat

Broileripyörykät ovat usein melko mauttomia. Niin nämäkin ihan sellaisenaan ehkä olisivat, mutta kastike tekee kokonaisuudesta tosi herkullisen. Ikinä ei ole tullut mieleenikään laittaa lihapullakastikkeeseen kinkkua, mutta miksipä ei. Kinkulla höystettynä kastikekaan ei ole epämääräinen lisä vaan kovasti ruokaisaa sekin.



Ainekset:
2 rkl oliiviöljyä
2 isoa sipulia
5 valkosipulinkynttä
180 g saunapalvikinkkua
1 punainen paprika
1 rkl savupaprikajauhetta
ripaus kuivattua timjamia
3 dl kanalientä
2 dl kuivaa sherryä
500 g tomaattimurskaa
1 kananmuna
1 rkl vettä
1 dl korppujauhoja
800 g broilerinjauhelihaa
suolaa
mustapippuria

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Pilko kinkku. Poista paprikasta siemenet ja kuutioi malto.

Lämmitä öljy pannulla. Paista sipulia ja valkosipulia keskilämmöllä muutaman minuutin ajan sekoitellen. Ota n. kolmasosa sipuleista pannulta sivuun.

Lisää pannulle kinkku, paprika, savupaprikajauhe ja timjami. Paista vielä pari minuuttia jatkuvasti sekoitellen. Lisää kanaliemi, sherry ja tomaattimurska. Anna kiehahtaa, vähennä lämpöä ja anna kuplia miedolla lämmöllä ilman kantta 20 minuuttia.

Vatkaa kulhossa yhteen kananmuna ja vesi. Lisää korppujauhot ja sekoita hyvin. Lisää paistetut sipulit ja jauheliha. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi ja muotoile taikinasta läpimitaltaan n. 4 cm pyöryköitä.

Nosta pyörykät leivinpaperoidulle uunipellille ja grillaa 220-asteisessa uunissa grillivastusten alla hiukan väriä pyöryköiden pintaan. Nosta pyörykät sitten kastikkeeseen, anna kiehahtaa, vähennä lämpöä ja hauduttele pyörykät kypsiksi välillä käännellen (n. 15 minuuttia).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti