sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

Kanelinen nektariini-briejuustosalaatti

Tämä oli oikeastaan kai jonkunlainen joulusalaatti, ja hedelmienkin olisi kuulunut olla persimoneja. Mutta kun niitä ei nyt tähän aikaan vuodesta ole missään saatavilla, niin nektariinitkin sopivat oikein hyvin sekaan. Salaatti oli kivan makea tuon suolaisen omeletin rinnalla.



Marinoidut punasipulit:
2 punasipulia
2 rkl oliiviöljyä
1 ½ rkl punaviinietikkaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
Kaneliset sokeripaahdetut mantelit:
100 g kokonaisia, kuorimattomia manteleita
½ dl vettä
2 rkl sokeria
1 tl kanelia
Karamellisoidut nektariinit:
3 nektariinia
2 rkl voita
2 rkl sokeria
Lisäksi:
210 g rucolaa
200 g brie-juustoa
70 g granaattiomenan siemeniä
Kastike:
2 rkl oliiviöljyä
1 ½ rkl balsamiviinietikkaa
mustapippuria
suolaa

Siivuta punasipuli ohuiksi renkaiksi. Mittaa marinadin ainekset kulhoon. Sekoita joukkoon punasipulirenkaat ja jätä marinoitumaan pariksi tunniksi.

Mittaa manteleiden vesi ja sokeri pannulle. Kuumenna, kunnes sokeri on sulanut. Lisää mantelit ja kaneli. Paahda, kunnes neste on imeytynyt manteleihin. Siirrä sivuun.

Siivuta nektariini. Kuumenna pannulla voi ja sokeri. Paista nektariinisiivuja, kunnes ne ovat pehmenneet.

Siivuta brie-juusto ja irrota granaattiomenan siemenet. Kokoa ainekset salaatiksi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta kastike salaatille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti