sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

Sieni-katkarapuomeletti

Sopiva hellepäivän ateria, ei liian tuhti vaan just sellainen helppo ja nopea ja helposti syötävä. Neljä paistoin, viimeinen tuli itselleni ja siitä tietysti tuli tämä kaikkein kaunein. Muut olivat ikävästi repeilleitä, mutta eikös se kuulukin itselleen aina tehdä parasta?



Ainekset:
12 kananmunaa
200 g sieniä
280 g katkarapuja
2 salottisipulia
1 nippu tuoretta persiljaa
4 rkl voita
1 ½ dl ruokakermaa
suolaa
mustapippuria

Puhdista sienet tarvittaessa ja kuutioi ne. Kuori ja silppua salottisipulit. Silppua persilja. Kuullota sienikuutioita voissa pari minuuttia. Lisää salottisipuli ja jatka kuullottamista vielä hetki. Lisää kerma ja anna kiehua kokoon. Paloittele katkaravut ja sekoita ne sieniseokseen. Lisää joukkoon persilja.

Riko kolme kananmunaa kulhoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi. Sulata voinokare paistinpannulla. Lisää munaseos ja sekoita, kunnes seos alkaa hyytyä.

Täytä omeletti neljäsosalla sieni-katkarapuseoksesta ja taita puolikuun muotoiseksi. Paista loput kolme omelettia samoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti