lauantai 18. elokuuta 2018

Cashewcurrya ja kookosriisiä

Jopa lihansyöjälle tämä pähkinäcurry oli sellaisenaan ihan kunnon ateria. Paistoin lapselle (joka ei jostain syystä halua syödä minkäänlaisia pähkinöitä, vaikka muuten melkoisen kaikkiruokainen onkin) riisin kera kananpaloja ja ajattelin että niitä voi sitten syödä itsekin, mutta ei yhtään tehnyt mieli. Rusinat riisin seassa olivat ihania, kookoshiutaleita olisi saanut olla vaikka vähän enemmänkin.



Ainekset:
2 rkl oliiviöljyä
1 kanelitanko
2 kokonaista neilikkaa
¼ tl kardemummaa
1 tl sitruunaruohotahnaa
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 tl currya
2 tl jauhettua korianteria
1 tl juustokuminaa
1 tl chilijauhetta
½ tl kurkumaa
250 g cashewpähkinöitä
4 dl kookosmaitoa
¼ tl suolaa
Tarjoiluun:
3 dl riisiä
6 dl vettä
1 dl rusinoita
1 rkl kookoshiutaleita

Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kypsään riisiin rusinat ja jätä odottamaan.

Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet.

Kuumenna öljy paksupohjaisessa paistinpannussa. Ruskista kanelitankoa, neilikoita, kardemummaa ja sitruunaruohotahnaa muutama minuutti. Lisää sipuli. Sekoita joukkoon curry, korianteri, juustokumina, chilijauhe ja kurkuma. Lisää sitten cashewpähkinät ja valkosipuli. Sekoita hyvin ja anna hautua viiden minuutin ajan.

Lisää kookosmaito samalla sekoittaen. Mausta suolalla ja anna hautua 10 minuuttia.

Ripottele riisin pinnalle kookoshiutaleet ja tarjoile pähkinäcurryn kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti