perjantai 31. elokuuta 2018

Kevyet kaalikääryleet

Tää oli vissiin toinen kerta elämässäni, kun rullasin kaalikääryleitä. Ja vieläkään en ole kokeillut sitä perinteistä versiota. Nämäkin olivat kyllä oikein hyviä, mutta kai se on pakko jossain vaiheessa testata ne siirappiset ja kermaiset kaalikääryleet.



Ainekset:
1 iso sipuli
600 g jauhelihaa
2 ½ dl keitettyä riisiä
1 kananmuna
1 dl maitoa
100 g ketsuppia
1 tl worcestershirenkastiketta
suolaa
mustapippuria
14 suurta kaalinlehteä
Kastike:
2 salottisipulia
1 rkl oliiviöljyä
500 g paseerattua tomaattia
1 rkl fariinisokeria
1 rkl sitruunamehua

Kuori ja silppua sipuli. Sekoita kulhossa jauheliha, riisi, sipuli, kananmuna, maito, ketsuppi ja worcestershirenkastike tasaiseksi taikinaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Keitä lehtiä suolalla maustetussa vedessä n. 3 minuuttia. Jäähdytä lehdet kylmässä vedessä ja valuta hyvin.

Jaa jauhelihatäyte kaalinlehdille. Taita lehdistä ensin kannan puoli ja sitten sivut täytteen päälle ja rullaa lehdet kääryleiksi.

Kuori ja silppua salottisipulit. Kuumenna öljy suurella pannulla. Lisää salottisipuli ja kuullota, kunnes se pehmenee. Lisää paseerattu tomaatti, fariinisokeri ja sitruunamehu. Kaada kastike uunivuokaan ja nosta kääryleet vuokaan kastikkeen päälle, saumapuoli alaspäin. Hauduta 200-asteisessa uunissa kannen (tai folion) alla 45 minuuttia. Poista kansi ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti