sunnuntai 26. elokuuta 2018

Tomaattichutney

Juuri tällaisia makeansuolaisia kastikkeita voisin syödä ihan loputtomiin. Tämä oli hyvin yksinkertainen ja nopea valmistaa, ja lopputulos oli todellakin herkullinen. Olisi kelvannut riisin kanssa ateriana ihan ilman tuota broileripataakin. Mutta yhdistelmänä tämä oli ehkä vielä parempi kuin osiensa summa.



Ainekset:
6 tomaattia
2 cm inkivääriä
1 ½ dl rusinoita
¾ dl sokeria
½ tl kurkumaa
2 tl aniksen siemeniä
1 tl garam masalaa
1 rkl omenaviinietikkaa

Paahda tomaattichutneyn aniksensiemeniä kuumalla, kuivalla pannulla ja jauha siemenet sitten morttelissa.

Lohko tomaatit. Kuori ja silppua inkivääri. Keitä tomaattia, inkivääriä, rusinoita ja sokeria miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia, kunnes seos sakenee. Mausta kurkumalla, aniksella, garam masalalla ja valkoviinietikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti