tiistai 11. syyskuuta 2018

Broileri-kasvispasteijat

Ihania pikku pasteijoita. Ja lisäksi paistos taikinakuorella. Ajattelin jo ennen leipomisen aloittamista, että pitäisköhän näistä tehdä pasteijojen sijaan yksi iso piirakka. Aloitin kumminkin pasteijoilla ja totesin taas, että ei olis kannattanut. Taikinaa pitäisi olla ainakin tuplasti enemmän täytteisiin nähden, jos meinaisi oikeasti tehdä pasteijoita. Itse tykkään enemmän piiraista, joissa on enemmän täytettä ja vähemmän taikinaa. Teinkin tämän kanssa nyt niin, että leivoin ensin pasteijoita ja kaiken ylijäämätäytteen kumosin paistovuokaan ja ylijäämätaikinan täytteen päälle vuokaan. Ja täytyy sanoa, että mielestäni parempi versio näistä kahdesta oli se suurempi paistos.



Ainekset:
400 g lehtitaikinaa
Täyte:
250 g maustamatonta broileria
1 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 punainen paprika
80 g maissia
4 rkl persiljaa
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Koristeeksi:
1 rkl seesaminsiemeniä

Kuori ja silppua sipuli. Kuutioi paprika.

Paista broilerisuikaleet öljytilkassa paistinpannulla ruskeiksi. Kumoa ne leikkuulaudalle ja hienonna ne vähän jäähtyneinä.

Lisää pannuun vähän öljyä ja kuullota siinä sipulit. Lisää paprikakuutiot sekä maissit pannuun ja kääntele hetken aikaa. Mausta täyteseos, lisää broileri ja tarkista maku.

Kauli taikinalevyt sopivan paksuisiksi ja leikkaa palat neliön mallisiksi. Tee terävällä veitsellä kaikkiin kulmiin parin sentin matkalta suorakulman muotoinen viilto. Lusikoi täytettä taikinaneliön keskelle ja nosta taikinanurkat keskelle. Nipistä tiukasti kiinni ja siirrä pasteijakukkaset pellille.

Voitele kevyesti vedellä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti