maanantai 3. syyskuuta 2018

Kinkku-tomaattiomeletti

Aamu alkoi oikein mukavasti kinkku-tomaattiomeletilla. Valkuaisten vaahdotus teki omeleteista kivan ilmavia. Ensimmäinen omeletti pitäis aina paistaa koirille, sillä siitä tulee ihan kamalan näköinen (= hajoaa totaalisesti). Itselleni paistoin tietysti viimeisen, ja siitä tuli ihan suht koht siisti.



Ainekset:
8 kananmunaa
4 rkl maitoa
50 g Grana Padano –raastetta
2 rkl sinappia
160 g baby-pinaattia
200 g kinkkua
250 g kirsikkatomaatteja
1 rkl voita

Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Kaada pinaatinlehtien päälle kiehuvaa vettä, jotta lehdet menevät kasaan. Valuta hyvin. Viipaloi kinkku ohuiksi suikaleiksi. Puolita kirsikkatomaatit.

Vatkaa munanvalkuaiset vaahdoksi. Vispaa keskenään kananmunan keltuaiset, maito, parmesaani ja sinappi. Yhdistä seokset keskenään.

Sulata neljäsosa voista paistinpannulla. Kaada neljäsosa munaseoksesta pannulle ja paista muutama minuutti, kunnes munakkaan reunat alkavat hyytyä. Lisää päälle neljäsosa pinaatista, kinkusta ja tomaateista. Paista muutama minuutti, kunnes munaseos on kypsää. Taita munakas puolikuuksi ja nosta sivuun. Paista samoin kolme munakasta lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti