lauantai 29. syyskuuta 2018

Lämmin thai-maustettu salaatti

Nyt on sitten vissiin tän vuoden viimeinen grilli-ilta vietetty. Duunikaverit tuli meille grillailemaan, ja laitettiin grilliin tirisemään oikein mehevät hampurilaispihvit. Aamulla tein pihveille briossisämpylät ja hamppareiden lisäksi syötiin jogurttista kaalisalaattia ja tätä lämmintä thai-maustettua salaattia. Ihmeellisen tuliseksi nuo kastikkeen ainekset tämän tekivät, vaikka kasviksia oli iso kasa ja kastiketta pikku liraus. Mutta hyvää oli. Ja korianteria en voinut suoraan salaattiin tai kasviksiin laittaa, sillä kaksi neljästä syöjästä oli niitä joiden suussa korianteri maistuu saippualle. Korianterin siis tarjoilin erikseen omasta pikku kipposestaan.



Ainekset:
2 punasipulia
2 punaista paprikaa
2 keltaista paprikaa
1 kg bataattia
1 munakoiso
2 rkl oliiviöljyä
5 tomaattia
tuoretta korianteria
Kastike:
2 murskattua kaffirlimetinlehteä
1 tl sambal oelekia
1 tl sitruunaruohotahnaa
nippu tuoretta korianteria
20 g tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
2 rkl auringonkukkaöljyä
2 rkl soijakastiketta
mustapippuria

Kuori ja lohko punasipulit. Kuutioi paprikat ja munakoiso. Kuori ja kuutioi bataatit. Leikkaa tomaatit neljäsosiksi.

Sekoita sipulit, paprikat, munakoiso ja bataatit öljyn kanssa. Levitä kasvikset leivinpaperoidulle uunipannulle ja paahda 220-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Sekoita paistamisen puolivälissä. Lisää sitten pannulle tomaatit ja jatka paistamista 10 minuuttia. Siirrä ainekset laakealle tarjoiluvadille.

Kuori ja silppua inkivääri. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kastikkeen ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi. Pirskottele kastike salaatin päälle ja sekoita kevyesti. Ripottele päälle tuoretta korianteria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti