lauantai 20. lokakuuta 2018

Kaakao-rahkakakku

Tämän pitäis nyt sitten malttaa antaa olla huomiseen asti. Kahvitteluvieraita tulossa, ja halusin taas kokeilla jotain uutta. Tuoksuu ainakin ihanalta. Edit: Kakku myös maistui hyvältä. Joskin omaa makuelämystäni vähän haittasi se, että yksi syöjistä sanoi kakun maistuvan vähän dallaspullalta. Siitä en ole koskaan tykännyt, ja vaikka oma makuaistini ei tätä dallaspullaan osannutkaan verrata, niin silti ajatus jäi vähän kaivertamaan takaraivoon. Minun mielestäni tämä oli siis mukavan vaniljainen ja kaakaoinen ja vielä leikattuna veikeän näköinenkin.



Pohja:
200 g huoneenlämpöistä voita
1 ½ dl fariinisokeria
1 kananmuna
5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
Täyte:
100 g pehmeää voita
2 ½ dl sokeria
2 tl vaniljatahnaa
3 kananmunaa
500 g maitorahkaa
½ dl maissitärkkelystä

Vaahdota pohjan voi ja sokeri. Lisää kananmuna, edelleen sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa täytteen valmistuksen ajan.

Sekoita täytteen voi, sokeri ja vaniljatahna. Lisää munat ja maitorahka ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys ja sekoita, kunnes seos muuttuu hieman kuohkeammaksi.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (24-26 cm) pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoan reunat. Itse käytin keramiikkapohjaista ja silikonireunaista vuokaa, jota ei tartte sen kummemmin leivinpaperoida tai rasvailla. Jaa pohjataikina kahteen osaan, joista suurempi on n. 2/3 taikinasta. Levitä suurempi osa vuoan pohjalle ja reunoille, n. viisi senttiä korkeiksi reunoiksi. Kaada täyte vuokaan ja pyörittele loput taikinasta palleroiksi täytteen päälle.

Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 60 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa, mielellään yön yli.

1 kommentti: