sunnuntai 21. lokakuuta 2018

Kinkku-kasvisgratiini

Sieniksi oli tällä kertaa kantarelleja. Tämä oli taas perushyvä sapuska, ehkä olisi voinut laittaa lisäksi tarjolle vaikka keitettyä riisiä tai perunaa. Mutta ei huono tällaisenaankaan.



Ainekset:
1 fenkoli
1 parsakaalia
250 g sieniä
1 purjo
200 g saunapalvikinkkua
1 rkl öljyä
1 ½ dl maitoa
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
1 tl muskottipähkinää
100 g juustoraastetta

Suikaloi fenkoli. Jaa parsakaali kukinnoiksi ja kuutioi varsi. Pilko sienet pienemmiksi paloiksi. Viipaloi purjo. Kuutioi kinkku.

Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa. Kuullota kasviksia ja kinkkua pannulla viitisen minuuttia. Anna seoksen hautua kannen alla pienellä lämmöllä 10 minuuttia.

Sekoita yhteen maito ja kananmunat. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä. Kaada kinkku-kasvisseoksen päälle munamaito.

Ripottele pinnalle juustoraaste ja kypsennä kannen alla 225-asteisen uunin alatasolla n. 20 minuuttia. Poista kansi, nosta vuoka uunin keskitasolle ja gratinoi vielä 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti