perjantai 12. lokakuuta 2018

Lammas-biryani

Ei löytynyt padasta taaskaan tahdigia. Sen sijaan löytyi erinomaisen herkullista lammaspataa.



Ainekset:
2 rkl rypsiöljyä
6 isoa sipulia
800 g karitsan paahtopaistia
2 tl kardemummaa
4 laakerinlehteä
2 tl kurkumaa
2 tl juustokuminaa
4 kanelitankoa
200 g maustamatonta jogurttia
sormisuolaa
600 g basmatiriisiä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita

Kuori ja viipaloi sipulit. Kuumenna iso kattila ja kaada pohjalle 1 rkl rypsiöljyä. Kuullota 2 sipulia öljyssä. Kuutioi lammas ja siirrä kuutiot kattilaan. Ruskista lammas. Sekoita joukkoon kardemumma, laakerinlehdet, kurkuma, juustokumina ja kanelitangot. Kaada sekaan niin paljon kiehuvaa vettä, että ainekset peittyvät. Hauduta keskilämmöllä n. 1,5 tuntia, kunnes lihat ovat mureita. Anna jäähtyä. Lisää jogurtti, mausta suolalla ja siirrä kattila sivuun.

Sekoita loppuihin sipuleihin 1 rkl rypsiöljyä ja paista sipuliviipaleita ilmafriteerauslaitteessa, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Voit myös friteerata sipulit runsaassa öljyssä kattilassa.

Kuumenna reilusti vettä suuressa kattilassa. Lisää basmatiriisi ja reilusti suolaa. Esikeitä riisiä 6-8 minuuttia, kunnes riisinjyvät ovat muuttuneet kirkkaanvalkoisiksi, pidentyneet ja alkavat pehmetä. Valuta riisi ja huuhtele sitä kylmän veden alla pari minuuttia, jotta ylimääräinen tärkkelys lähtee pois.

Vuoraa riisin keittämiseen käyttämäsi kattilan pohja leivinpaperilla. Mittaa pohjalle oliiviöljy, voi ja 1 rkl sormisuolaa. Ripottele kattilaan sen verran riisiä, että pohja peittyy. Levitä puolet lammaspaloista riisin päälle, lisää sen päälle kerros rapeaa sipulia ja tee toinen kerros samoin.

Kiedo kattilan kansi keittiöpyyhkeeseen ja nosta se kattilan päälle. Kypsennä matalalla keskilämmöllä 30-45 minuuttia, tai kunnes riisi on kypsää. Kumoa biryani tarjoilulautaselle, raaputa rapea tahdig irti leivinpaperista ja nosta se riisin päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti