sunnuntai 28. lokakuuta 2018

Lämmin papusalaatti

Valkosipuli tekee kyllä ihan kaikesta hyvää. Vihreät pavut ja herneet ovat sellaisenaan hiukan mauttomia, mutta valkosipulin kera öljyssä paistettuna näistäkin tulee kerrassaan maukkaita. Hauen kaveriksi tämä oli ihan loistolisuke.



Ainekset:
200 g vihreitä papuja
200 g pakasteherneitä
1 ruukku herneenversoja
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria

Keitä papuja suolatussa vedessä 5 minuuttia. Valuta hyvin. Käytä jäiset herneet nopeasti kiehuvassa vedessä. Pilko herneenversot. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuullota valkosipulia öljyssä pannulla 2 minuuttia. Lisää pavut, herneet ja herneenversot. Sekoita ja kuumenna muutama minuutti. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti