tiistai 2. lokakuuta 2018

Nuudeliwokki Lo Mein

Tämänkin sapuskan kanssa samanlaisia aterioita on tullut tehtyä jo useasti aikaisemminkin, pienillä variaatioilla. Mutta ei se haittaa, nuudelimätöt maistuvat aina. Osterikastike oli mulle ihan uusi tuttavuus. Olin luullut, että se on ihan verrattavissa kalakastikkeeseen, mutta se olikin mielestäni ehkä lähempänä purkki-hoi sin –kastiketta.



Ainekset:
275 g nuudeleita
1 rkl seesamiöljyä
2 ½ dl kanalientä
½ dl osterikastiketta
1 rkl maissitärkkelystä
500 g kaalia
2 porkkanaa
1 rkl rypsiöljyä
150 g sokeriherneitä
2 tl soijaa
4 valkosipulinkynttä
400 g porsaan ulkofilettä

Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Sekoita joukkoon seesamiöljy.

Sekoita pienessä kulhossa kanaliemi, osterikastike ja maissitärkkelys. Suikaloi kaali. Kuori ja suikaloi porkkanat ohuiksi tikuiksi. Kuumenna rypsiöljy suurella pannulla. Lisää kaali, porkkana, sokeriherneet ja 1 tl soijaa. Paista, kunnes kasvikset hiukan pehmenevät. Siirrä kulhoon.

Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Suikaloi liha. Kuumenna pannu uudelleen. Lisää pannulle liha, valkosipuli ja loppu soija. Paista, kunnes liha on kypsää. Lisää kanaliemisuurus ja kuumenna sekoitellen, kunnes kastike hiukan sakenee.

Lisää nuudelit ja kasvisseos. Kuumenna ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti