keskiviikko 24. lokakuuta 2018

Yrtti-juuresmuhennos

Tämä oli taas kerran kaikessa yksinkertaisuudessaan todella hyvää. Joskin 7-vuotias (joka inhoaa sosekeittoja noin yleisesti ottaen) oli sitä mieltä että kastike maistui ihan sosekeitolle. Tämä sopi hyvin eilisen ankan lisukkeeksi.



Ainekset:
500 g kiinteitä perunoita
2 kevätsipulia
2 porkkanaa
2 pientä juuripersiljaa
1 valkosipulinkynsi
30 g voita
1 rkl vehnäjauhoja
1 ½ dl kasvislientä
3 dl maitoa
½ nippua lehtipersiljaa
½ tl kuivattua rakuunaa
2 ½ dl ruokakermaa
1 tl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria

Kuori perunat ja viipaloi ne n. 1 ½ cm paloiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä n. 10 minuuttia. Kaada keitinvesi pois.

Leikkaa kevätsipulit ohuiksi renkaiksi. Kuori porkkanat ja juuripersiljat ja viipaloi ne ihan ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. Sulata 10 g voita kattilassa ja kuullota vihanneksia pari minuuttia. Nosta vihannekset kattilasta.

Sulata loput voit kattilassa. Lisää jauhot ja kuumenna hetki sekoitellen. Lisää kasvisliemi ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Lisää maito ja kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa. Lisää perunat ja vihannekset ja kuumenna keskilämmöllä n. 5 minuuttia.

Silppua persilja. Lisää rakuuna, persilja ja kerma. Kuumenna. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti