sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Ananaskakku kookoskuorrutteella

En saanut kookoskermaa vaahdottumaan, en sitten millään. Olin jäähdyttänyt sitä jääkaapissa parin vuorokauden ajan, joten ei se voinut millään liian lämmintäkään olla. Lopulta hermostuin ja lisäsin vaahtoon ensin kaksi kananmunan valkuaista, sitten puoli desiä kermavaahtoa purkin pohjalta ja lopuksi pari teelusikallista liivatejauhetta. Ei siitä kakun päälle levitettävää vaahtoa tullut siltikään. Sitten googletin – ja tajusin miten urpo olin ollut. Kookoskermasta piti kaataa ensin pois se juokseva osa, ja vasta sitten ruveta vaahdottamaan. Onneksi mulla oli kaapissa vielä pari ylimääräistä kookoskermapurkkia, ja vieraidenkin tuloon vielä muutama tunti aikaa. Laitoin yhden kookoskermapurkin 1,5 tunniksi pakastimeen jäähtymään ja sitten onnistuinkin vaahdottamisessa. Ensi kerralla siis olen hiukan viisaampi. Se epäonnistunut ”vaahto” lähti pakastimeen ja toivottavasti maistuu jonkun kakun kera jäädykkeenä. Mutta tästä kakusta tuli sitten lopulta oikein onnistunut maultaan ja ulkonäöltäänkin ihan mukiinmenevä.



Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
2 ½ dl sokeria
1 tl ruokasoodaa
1 rkl vaniljasokeria
½ tl suolaa
2 dl kookosmaitoa
½ dl kookosöljyä
2 kananmunaa
227 g ananasmurskaa
Täyte:
227 g ananasmurskaa
2 rkl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä
Kuorrutus:
2 ½ dl kookoskermaa
1 ½ dl tomusokeria
1 dl kookoshiutaleita

Nosta kuorrutuksen kookoskerma jääkaappiin kylmenemään yön yli.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (24 cm) pohjan ja reunan väliin. Vuoraa myös vuokien reunat leivinpaperilla.

Sekoita jauhot, sokerit, ruokasooda ja suola keskenään. Lisää kookosmaito, öljy ja munat. Valuta ananasmurskasta ylimääräinen neste kulhoon ja säästä neste kostutukseen. Lisää ananasmurska taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 45 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan hetki ja siirrä ritilälle jäähtymään täysin.

Sekoita täytteen ananasmurskan joukkoon sokeri ja maissitärkkelys. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se paksuuntuu selvästi. Anna jäähtyä.

Siirrä kuorrutuksen kookoskerma kulhoon. Lisää tomusokeri ja vatkaa kuohkeaksi. Nosta jääkaappiin odottamaan.

Halkaise kakkupohja kahteen osaan. Nosta ensimmäinen pohja tarjoilualustalle ja kostuta se. Levitä täyte pohjalle. Nosta päälle kansilevy ja kostuta sekin. Kuorruta kakku kookoskermavaahdolla ja ripottele pinnalle kookoshiutaleet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti