tiistai 13. marraskuuta 2018

Bamia

Tulipas tähän ruokaan melkoiset määrät valkosipulia. Ei olisi mausta uskonut. Maistuihan se valkosipulilta, mutta en olisi ihan heti arvannut että seassa on kaksi kokonaista. Okraa maistelin nyt ensimmäistä kertaa. Se oli kastikkeessa hautunut hyväksi, mutta ihan pelkältään olisi ehkä jokseenkin mautonta. Kävin oikein varta vasten Tikkurilan etnisessä kaupassa hakemassa okrat. Tuoretta en löytänyt, mutta pakasteesta löytyi yllin kyllin. Lampaatkin saivat tässä padassa hautua niin pitkään että ne olivat ihan nyhtölammasta. Hyvää oli. Oikeaoppisesti tämä olisi kuulunut nautiskella riisin kanssa, mutta kun sattui olemaan vielä paistettuja perunoita ja sieniä viikonlopulta, niin otettiin niitä lisäksi.



Ainekset:
2 rkl oliiviöljyä
500 g karitsan paahtopaistia
1 kg tomaatteja
2 kokonaista valkosipulia
5 tl juustokuminaa
2 tl kanelia
4 tl sormisuolaa
2 tl sokeria
800 g tomaattimurskaa
800 g okraa

Kuumenna oliiviöljy isossa kattilassa. Kuutioi lammas ja ruskista kuutiot kevyesti. Nosta lammas sivuun.

Puolita tomaatit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Laita tomaatinpuolikkaat kattilaan leikkauspinta alaspäin. Lisää valkosipuliviipaleet ja ravistele hieman. Kypsennä 6-8 minuuttia, tai kunnes tomaatinpuolikkaat ovat pehmeitä ja niiden kuori on irronnut. Sekoita hyvin. Lisää mausteet, suola ja sokeri ja sekoita uudelleen. Kypsennä vielä 5 minuuttia ja sekoita joukkoon tomaattimurska. Alenna lämpö matalaksi ja lisää lammas. Hauduta kannen alla 1,5 tuntia, n. 20 minuutin välein sekoittaen.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hiukan suolaa. Lisää okra, sekoita varovasti ja varmista, että jokainen palko peittyy kastikkeeseen. Hauduta vielä 30 minuuttia ilman kantta välillä varovasti sekoittaen, jotta okranpalot kypsyvät kauttaaltaan tasaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti