sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Broccolini-papaijasalaatti

Papaijaa en onnistunut löytämään parista kaupasta joissa kävin sitä etsimässä. Onneksi eilen oli vuorossa retki Tallinnaan ja sieltä sitten löysin niin jumalattoman kokoisen papaijan, etten ole ennen sellaista nähnyt. Sitä kehuttiin ”extra sweeti”iksi, ja tähän saakka maistamiini papaijoihin verrattuna se olikin mukavan makea. Ja salaatti muutenkin oli maistuvaa ja kivan mehukasta.



Ainekset:
1 papaija
150 g broccolineja
20 g chilipähkinöitä
100 g jääsalaattia
1 tl kuivattua korianteria
1 tl kuivattua minttua
10 g parmesaanilastuja
60 g granaattiomenan siemeniä
Marinadi:
½ dl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sokeria
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

Halkaise papaija ja poista siemenet. Paahda 175-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä. Kuori ja kuutioi paahdettu papaija.

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Keitä broccolineja viitisen minuuttia. Valuta ja kaada sitten marinadi broccolinien päälle.

Revi salaatti tarjoiluvadille. Lisää broccolinit, papaijat, pähkinät, yrtit ja parmesaanilastut. Koristele granaattiomenan siemenillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti