tiistai 27. marraskuuta 2018

Intialainen maustettu keltainen riisi

Kivasti maustettua lisukeriisiä. Sopii varmaan ihan minkä kanssa tahansa. Minä kaivoin kaveriksi pakastimesta annoksen bamiaa.



Ainekset:
2 ½ dl pitkäjyväistä riisiä
5 dl vettä
½ tl suolaa
½ g sahramia
Mausteseos:
1 tl jauhettua kardemummaa
1 tl neilikkaa (kokonaisia)
1 kanelitanko
1 laakerinlehti

Mittaa kattilaan riisi ja vesi. Mausta suolalla.

Lisää kattilaan mausteet. Kiehauta vesi ja alenna lämpöä. Anna riisin hautua kypsäksi eli noin 15 minuuttia.

Nosta kattila sivuun ja poista neilikat, kanelitanko ja laakerinlehti. Lisää sahrami ja sekoita tasaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti