lauantai 3. marraskuuta 2018

Kukkakaali-pekonipasta

Tähän pastaan kuului reseptin mukaan oikeasti munakoison sijaan parsakaalia. Mutta ylläri pylläri, eilen kun mentiin kauppaan niin siellä ei ollut ainuttakaan parsakaalia. Ei edes sitä kallista luomuversiota, jota yleensä on tarjolla yllin kyllin. Siinä sitten 7-vuotiaan kanssa pohdittiin mitä otetaan tilalle, ja herra 7-v ehdotti munakoisoa johon on viime aikoina ihastunut kovasti. Näin me sitten tehtiin ja luulenpa, että se oli jopa parsakaalia parempi vaihtoehto. Pekonin kanssa paistettuna munakoiso imi itseensä kaiken ylimääräisen pekonirasvan ja paistui ihanan lihaisaksi. Syötäväksi tämä tulee vasta iltapäivällä, mutta sen verran kokatessani maistelin eri ainesosia että voin jo nyt todeta että ei tämä ainakaan huonoa ole. *Edit* Oli kyllä todellakin hyvää pastaa, ja niistä munakoisoista tuli juuri niin ihania kuin oletinkin.



Ainekset:
300 g pennepastaa
2 l lihalientä
200 g kukkakaalia
200 g munakoisoa
250 g porkkanaa
170 g pekonia
1 rkl voita
1 valkosipulinkynsi
2 rkl vehnäjauhoja
100 g sulatejuustoa
5 dl pastan keitinvettä
25 g kuivahtanutta leipää hienonnettuna

Kuori ja viipaloi porkkana. Keitä porkkananpaloja lihaliemessä n. 10 minuuttia. Lisää pasta ja jatka keittämistä 7 minuuttia. Lisää kukkakaali jatka keittämistä vielä 5 minuuttia.

Kaada lihaliemi kattilasta, säästä 5 dl.

Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. Kuutioi munakoiso. Ruskista pekoni suurella uuninkestävällä pannulla rapeaksi. Lisää ruskistamisen loppupuolellla munakoisokuutiot. Siirrä pekonit ja munakoisot sivuun. Lisää pannulle voi ja jauhot ja sekoita miedolla lämmöllä. Lisää lihalientä vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Lisää lopuksi sulatejuusto ja valkosipuli ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Pilko pekonit pieniksi paloiksi. Sekoita kastikkeen joukkoon pekoni, munakoiso, pasta ja muut vihannekset.

Kaada seos uunivuokaan ja ripottele pinnalle leivänmurut. Paista uunin grillivastusten alla 225 asteessa n. 5 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti