perjantai 30. marraskuuta 2018

Paahdettu chili -dippi

Huh huh, olipa tujua soosia. Mutta silti niin hyvää. Nyt söin tätä tuorepastan kanssa, mutta huomenna aion pudottaa reilun nokareen dippiä keittoon ja ylihuomenna nautiskella siitä tomaattipiirakan ja kalkkuna”kinkun” kera. Ainakin minun mielestäni siis tämä sopii minkä kanssa tahansa. Maistellessani kävi mielessä, että tämä olisi erinomaista myös vaikkapa sipsien kera.



Ainekset:
2 punaista chiliä
1 punainen paprika
5 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
½ rkl hunajaa
½ tl suolaa
1 ruukku persiljaa
300 g maustamatonta jogurttia

Puolita chilit ja poista niistä kannat ja siemenet. Leikkaa paprikasta kanta pois ja poista siemenet. Kuori valkosipulinkynnet.

Siirrä vihannekset uunivuokaan ja sekoita niihin öljy. Paahda 15 minuuttia 225-asteisessa uunissa. Nosta pehmenneet vihannekset sauvasekoittimen kulhoon. Lisää hunaja, suola ja persilja. Soseuta. Sekoita lopuksi joukkoon jogurtti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti