keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Savukalachowder

Ihanaa, sakeaa soppaa. Lähestulkoon pataa. Tähän mennessä olen aina laittanut keittoon lohet raakana, mutta tämä valmiiksi savustettu lohi oli todella hyvä valinta. Se toi soppaan tosi paljon makua.



Ainekset:
1 iso purjo
2 valkosipulinkynttä
1 lehtisellerinvarsi
1 fenkoli
6 perunaa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
8 dl kasvislientä
2 ½ dl ruokakermaa
¼ tl mustapippuria
350 g ruodotonta savulohifileetä
1 ruukku tilliä

Halkaise, pese ja viipaloi purjo. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Viipaloi selleri ja fenkoli. Kuori ja kuutioi perunat.

Kuullota purjoa ja valkosipulia kattilassa öljyssä keskilämmöllä 5 minuuttia. Lisää fenkoli, selleri, perunat ja tomaattipyree. Jatka kuullottamista 5 minuuttia. Lisää kasvisliemi ja anna keiton kiehua n. 15 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä.

Lisää kerma ja anna keiton kiehahtaa. Mausta pippurilla ja lisää tarvittaessa myös suolaa.

Murra savulohi paloiksi keittoon. Viimeistele silputulla tillillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti