perjantai 14. joulukuuta 2018

Bataattifalafelit

Eihän näillä nyt falafelien kanssa ollut yhtään mitään tekemistä. Eikä oikeastaan edes pyöryköiden, koska eivät nämä meinanneet kasassa pysyä. Vähän ajattelinkin jo pyöryköitä muotoillessani, että olis varmaan pitänyt laittaa sekaan yksi kananmuna. Mutta en silti valita – olkoon nimi mikä tahansa, niin tykkäsin kumminkin. Ja tulevana päivänä varmaan syön näitä lähinnä muhennoksena, kun pyörykät murenevat jääkaapissa.



Ainekset:
1 kg bataattia
230 g esikeitettyjä kikherneitä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl kuivattua minttua
suolaa
pippuria
1 tl jeeraa
2 rkl tuoretta persiljaa silputtuna

Kuori ja pilko bataatit. Kiehauta kattilassa vesi, lisää suola. Lisää bataattilohkot ja keitä ne kypsiksi.

Huuhtele ja valuta kikherneet. Valuta bataattilohkot. Survo bataattilohkot, kikherneet ja mausteet sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Pyörittele massasta palloja ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes falafeleissä on kaunis, ruskea pinta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti