lauantai 26. tammikuuta 2019

Aamupalamuffinssit

Vähän jo pelkäsin tuota ainesosaluetteloa katsoessani, että näistä tulee melko kuivia ja mauttomia kikkareita. Siksi ostin hätäpäissäni varmuudeksi vielä mangorahka-ainekset, jotta saisi muffinssien kanssa jotain makeaa ja pehmeää. Ja oikeassa olin. Muffinsseissa (joita ei suinkaan syöty aamupalaksi vaan jälkkäriksi kahvin kanssa) ei juurikaan ollut makua, ja ne olivat ikävän tiiviitä ja kuivia. Rusina- ja pähkinäsattumat olivat oikeastaan ne parhaat kohdat muffinsseissa. Mutta ei se mitään, sainpahan käytettyä tähän purkinpohjat jääkaapissa jo pitkään seisseestä omena-vaniljahillosta. Ja kyllähän nämä sitten kahvin kanssa kuitenkin menevät, jos ei muutakaan ole tarjolla.



Ainekset:
170 g omena-vaniljahilloa
1 dl maitoa
140 g porkkanaa
½ tl inkivääritahnaa
1 dl hasselpähkinöitä
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl kookoshiutaleita
2 rkl rusinoita
¾ tl suolaa
½ dl rypsiöljyä
Tarjoiluun:
1 tuore mango
200 g Arla Ihana mangorahkaa

Levitä hasselpähkinät leivinpaperoidulle uunipellille. Nosta pelti uuniin ja laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Tarkkaile pähkinöitä ja ota ne uunista, ennen kuin ne palavat. Anna jäähtyä hetken aikaa, purista sitten leivinpaperi mytyksi ja hiero pähkinöistä kuoret irti.

Mittaa kulhoon omenahillo. Kuori ja raasta porkkanat. Rouhi pähkinät. Lisää raasteet ja pähkinärouhe omenahilloon. Sekoita joukkoon kuivat aineet, rusinat, suola, inkivääritahna maito ja öljy. Lusikoi taikina paperisilla vuoilla vuoratun muffinssipellin koloihin.

Paista 175-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.

Kuori ja pilko mango pienehköiksi kuutioiksi. Sekoita kuutioihin mangorahka. Tarjoile muffinssit mangorahkan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti