keskiviikko 2. tammikuuta 2019

Fenkoli-greippisalaatti

Olin jostain kumman syystä yllättynyt siitä, että tämä oli tosi hyvää. Odotin ehkä asteen verran happamampaa ja oletin, että haluaisin lisätä tähän vähän makeutta. Mutta ei, tämä oli juuri hyvää näin. Ja luulen, että se vaan paranee vanhetessaan. Onneksi tätä siis jäi vielä huomiseksikin.



Ainekset:
250 g fenkolia
3 salottisipulia
2 verigreippiä
75 g retiisejä
100 g jääsalaattia
70 g salaattisekoitusta
1 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa
Pikkelöintiliemi:
1 dl valkoviinietikkaa
1 dl vettä
½ dl sokeria
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria

Viipaloi fenkoli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi salottisipulit. Kiehauta pikkelöintiliemen ainekset. Anna jäähtyä hetki ja kaada fenkolien ja sipulien päälle. Nosta jääkaappiin tekeytymään hetkeksi.

Leikkaa greipit mahdollisimman kalvottomiksi lohkoiksi. Viipaloi retiisit ohuiksi viipaleiksi.

Levitä salaatit laakealle vadille. Kääntele joukkoon oliiviöljy ja hiukan sormisuolaa ja asettele loput ainekset salaatille. Lisää fenkoli-sipuliseos ilman pikkelöintilientä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti