keskiviikko 30. tammikuuta 2019

Punajuuri-melonisalaatti

Jouluksi ostetut punajuuret alkoivat näyttää siltä että ne tekevät kohta jääkaappiin juuret, joten ne piti saada käytettyä johonkin. Tästä salaatista tuli ihanaa, joskin tämäkin kaipasi ripauksen sormisuolaa ylleen. En laittanut kastikkeeseen suolaa kun ajattelin että parmesaanissa on sitä tarpeeksi, mutta ei ihan riittänyt.



Ainekset:
700 g punajuurta
600 g piel del sapo-melonia
Kastike:
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
2 rkl sitruunamehua
25 g parmesaania
½ ruukkua persiljaa
½ ruukkua basilikaa

Keitä punajuuret kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä. Kuori ja kuutioi punajuuret. Kuori ja kuutioi meloni.

Mittaa tehosekoittimeen kastikkeen ainekset ja sekoita ne tasaiseksi tahnaksi. Sekoita kastike punajuurikuutioihin. Lisää salaattiin lopuksi melonikuutiot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti