tiistai 29. tammikuuta 2019

Valkosipulihärkä

Naudanlihan kanssa on aina se sama vanha ongelma: mistä löytää sitä ihanaa mureaa lihaa. Tämä oli ihan optimikypsyydellä, kun kerran oikein lämpömittarin kanssa paistoin. Silti liha oli hiukkasen turhan sitkeää. Ei pahasti, mutta kumminkin. Marinadi oli kuitenkin tosi hyvää (ja valkosipulista) ja niinpä kokonaisuus oli melkoisen hyvä.



Ainekset:
2 ½ dl kanalientä
½ dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
½ nippua tuoretta basilikaa
½ nippua tuoretta persiljaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
3 valkosipulinkynttä
800 g naudan ulkofileetä

Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Silppua basilika ja persilja. Sekoita laakeassa vuoassa kanaliemi, oliiviöljy, sitruunamehu, yrtit ja valkosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele liha marinadissa, peitä vuoka ja anna lihan makuuntua huoneenlämmössä n. 30 minuuttia.

Kuumenna paistinpannu ja ruskista liha joka puolelta. Nosta liha takaisin vuokaan ja pistä paksuimpaan kohtaan lämpömittari.

Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes paistolämpömittari näyttää 60 astetta. Nosta liha leikkuulaudalle, peitä foliolla ja anna vetäytyä 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti