keskiviikko 23. tammikuuta 2019

Yrttignocchit kinkun kera

Ei ollut aiemmin tullut mieleenikään ruveta paistamaan voileivälle tarkoitettuja kinkkusiivuja pannulla. Mutta niistähän tuli ihania, suolaisia ja rasvaisia. Nämä vielä kun yhdistettiin gnoccheihin ja béchamel-kastikkeeseen, niin johan oli herkkua. Tuo béchamelkastike vaan pitäisi malttaa tehdä niin, että vispaisi voi-jauhoseosta jatkuvasti ja voimakkaasti samalla kun lisää maidon ihan tilkka kerrallaan. Onnistun nimittäin lähes aina saamaan kastikkeesta paakkuista. Ei se niin haittaa, jos sinne laittaa sekaan jotain muutakin, mutta jos olisi tarkoitus käyttää sitä ihan kastikkeena niin olishan se vähän ikävää jos se olisi kovin kokkareista.



Ainekset:
500 g perunagnoccheja
1 nippu tuoretta basilikaa
300 g palvikinkkua (siivuja)
1 rkl voita paistamiseen
Béchamelkastike:
2 rkl voita
4 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
suolaa
valkopippuria

Sulata kastikkeen voi kattilassa. Lisää joukkoon vehnäjauhot. Sammuta levy ja anna saostua parin minuutin ajan. Sekoita välillä. Lisää 5 dl maitoa, koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua 10-15 minuuttia.

Keitä gnocchit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin. Sekoita silputtu basilika béchamelkastikkeeseen. Paista kinkkusiivut voissa pannulla.

Sekoita keskenään kastike, gnocchit ja kinkkusiivut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti