keskiviikko 27. helmikuuta 2019

Hunajajäädyke

Olipa kermaista ja täyteläistä jäätelöä (tai jäädykettä, miten sen nyt haluaa sanoa). Itse olisin kaivannut makuun mukaan hiukan vaniljaa, mutta herra 7-v sanoi että tykkäsi tästä tosi paljon eikä olisi halunnut yhtään vaniljaa. Makuasioista ei sovi kiistellä, mutta kummallakaan meistä ei loppujen lopuksi ollut tästä mitään valittamista vaan söimme jäädykettä jälkkäriksi oikein hyvällä mielihalulla.



Ainekset:
4 rkl hunajaa
6 kananmunan keltuaista
4 dl kuohukermaa

Kaada hunaja ja keltuaiset teräskulhoon. Pane kulho vesihauteeseen liedelle ja vispaa sähkövatkaimella, kunnes keltuaiset sakenevat. Nosta kulho vesihauteesta ja jatka vispaamista, kunnes seos on viilentynyt.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita se hunaja-keltuaisseokseen. Kaada seos pakastamisen kestävään vuokaan ja nosta vuoka pakastimeen jähmettymään (vähintään 2-3 tunniksi).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti