perjantai 15. helmikuuta 2019

Persialainen broileri-fenkoli-happomarjamuhennos

Happomarjojahan en tietenkään onnistunut löytämään mistään. Pienen googlettelun jälkeen päädyin korvaamaan happomarjat kotoisilla katajanmarjoilla. Broilerit hautuivat 2,5 tunnin aikana suussasulavan pehmeiksi. Oikeastaan reseptiin olisi kuulunut koipireisiä (ilman nahkaa). Niistä olisi ehkä tullut vähän lisää makua, mutta olen niin laiska etten jaksa syödessäni enää alkaa perata luita irti lihoista. Niinpä ostin broilerin fileepihvejä. Ei huono valinta ollenkaan. Pata itsessään oli niin maukasta, että kanakin oli maustunut joukossa juuri sopivaksi. Ja yllättäen kastike maistui melko voimakkaasti appelsiinilta. Hyvää!



Ainekset:
2 rkl oliiviöljyä
2 isoa sipulia
1 kg kananpojan fileepihvejä
½ g sahramia
2 tl juustokuminaa
½ tl kanelia
2 dl appelsiinimehua
suolaa
mustapippuria
5 dl vettä
2 isoa fenkolia
3 rkl hunajaa
2 tl happomarjoja (tai katajanmarjoja)

Kuori ja viipaloi sipulit. Poista fenkoleista kannat ja lohko fenkolit.

Kuumenna öljy isossa kattilassa. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää broileri ja kääntele palat sipuliseoksessa. Paista, kunnes broilerit ovat saaneet hiukan väriä. Sekoita joukkoon sahrami. Lisää juustokumina, kaneli, appelsiinimehu ja reilusti suolaa ja mustapippuria. Sekoita vielä kerran.

Kaada joukkoon sen verran kiehuvaa vettä, että broilerit juuri ja juuri peittyvät. Lisää fenkoli ja hunaja. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä tunnin verran. Sekoita puolessa välissä, jotta ruoka ei tartu pohjaan kiinni. Lisää happomarjat ja jatka hauduttamista vielä tunnin ajan.

Sekoita varovasti ja varmista, että broileri ja fenkoli eivät vielä ole hajonneet. Jatka hauduttamista vielä 20 minuuttia. Tarjoile basmatiriisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti