lauantai 2. helmikuuta 2019

Ranskalainen kinkku-tomaattikeitto

Ajattelin taas kerran etukäteen, että tää keitto ei varmaan maistu juuri miltään, kun ei siinä ole mausteitakaan. Myöskin tuumin, että tomaatti kannattaisi lisätä jo keittovaiheessa, jotta se maustaisi liemen sinne sopivasti hajotessaan. Olinpa kovin väärässä. Sekoitin lautasella leipäviipaleen ja peston liemeen, ja sopasta tuli ihanan sakeaa ja peston ansiosta myös sopivan mausteista. Ja ne tuoreet tomaatinpalaset olivat myöskin tosi hyviä joukossa.



Pesto:
3 valkosipulinkynttä
2 rkl pinjansiemeniä
1 ruukku basilikaa
½ dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
50 g parmesaaniraastetta
Keitto:
400 g parsakaalia
2 eri väristä paprikaa
1 kyssäkaali
1 munakoiso
1 sipuli
200 g kinkkua
2 rkl öljyä
1 ½ l kasvislientä
Pinnalle:
2 tomaattia
4 viipaletta vaaleaa leipää

Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla pannulla. Kuori valkosipulinkynnet. Sekoita peston ainekset parmesaania lukuun ottamatta tasaiseksi tahnaksi yleiskoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää lopuksi parmesaani.

Kuutioi tomaatit pieniksi kuutioiksi. Paloittele parsakaali (myös varsi). Suikaloi paprikat. Kuutioi kyssäkaali ja munakoiso. Kuori ja silppua sipuli.

Kuullota kasviksia öljyssä keskilämmöllä 5 minuuttia. Lisää kinkku ja kasvisliemi. Peitä kannella ja anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia.

Paahda leipäviipaleet ja halkaise ne kulmasta kulmaan. Annostele keitto lautasille. Lisää annosten päälle leivät ja niiden päälle tomaattikuutioita. Tarjoile peston kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti