perjantai 1. helmikuuta 2019

Wasabi-munakasrulla

Nämä munakasrullat (tai pannarisellaiset, ihan miten vaan) ovat kyllä ihan älyttömän hyvää ja helppoa ruokaa. Muutamaa erilaista olen nyt tehnyt, ja kaikki ovat olleet todella maukkaita. Niin kuin tämäkin. Mulle oli jäänyt edellisestä wasabitahnakokeilusta mieleen, että en juurikaan tykännyt wasabista. Annoin sille kuitenkin vielä uuden mahdollisuuden ja hyvä niin, tähän siitä ainakin tuli mukava maku. Mutta kädentaitoni ovat kyllä melko onnettomat, meinasi hermo mennä ennen kuin sain pannarin käärittyä edes jonkunlaiselle rullalle. Nostin sen puoleksi päiväksi partsille parin asteen pakkaseen jäähtymään, ja sitten sitä pystyikin jo leikkaamaan.



Pannukakku:
3 kananmunaa
1 tl suolaa
5 dl maitoa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl voita sulatettuna
Täyte:
1 kesäkurpitsa
1 purjo
2 rkl oliiviöljyä
200 g sulatejuustoa
120 g kevätsipulia
1 rkl wasabia
¼ tl valkopippuria
suolaa

Riko munat kulhoon ja lisää suola. Vatkaa munien rakenne rikki. Mittaa joukkoon loput ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipannulle ja paista 225-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Anna pannarin jäähtyä.

Raasta täytteen kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Halkaise, huuhtele ja silppua purjo. Silppua kevätsipuli. Kuullota kasvikset oliiviöljyssä. Lisää sulatejuusto, kevätsipuli, wasabi, valkopippuri ja suola. Anna hautua hetki.

Levitä täyte jäähtyneelle pannukakkulevylle. Rullaa levy kääröksi leivinpaperin avulla ja kiedo päälle vielä kerros foliota. Siirrä paketti jääkaappiin. Leikkaa rulla kiekoiksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti