tiistai 12. helmikuuta 2019

Yrtti-juustokääryleet

Näissäkään ei oikeastaan ollut mitään ihmeellistä, ihan vastaavia kastikkeita olen tehnyt kovin useasti ennenkin. Mutta hyväähän tämä toki oli, otin kaveriksi porkkanaa ja avokadonuggeteja.



Ainekset:
600 g porsaan ulkofilettä
80 g valkosipulituorejuustoa
3 rkl sinappia
suolaa
mustapippuria
2 nippua kevätsipulia
1 nippu basilikaa
20 g voita
1 dl valkoviiniä
1 laakerinlehti
1 dl vettä
1 dl ranskankermaa

Silppua kevätsipulit. Riivi basilikanlehdet oksistaan. Jos filee on kokonainen pala, leikkaa se neljäksi pihviksi ja nuiji pihvit ohuemmiksi.

Sekoita tuorejuusto ja 2 rkl sinappia tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä seos pihveille ja jaa päälle puolet basilikanlehdistä. Kääri pihvit rulliksi ja kiinnitä rullat cocktailtikuilla. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sulata voi paistokasarissa ja ruskista lihakääryleet tasaisesti joka puolelta. Lisää kevätsipulit kääryleiden ympärille ja ruskista kevyesti. Lisää valkoviini, laakerinlehti, 1 rkl sinappia ja vesi. Hauduta kannen alla n. 15 minuuttia.

Silppua loput basilikanlehdet. Nosta kääryleet kasarista. Pidä lämpiminä. Sekoita ranskankerma ja basilikasilppu kastikkeeseen. Anna kastikkeen kiehahtaa ja mausta suolalla ja pippurilla.

Poista kääryleistä cocktailtikut ja viipaloi kääryleet. Nosta viipaleet kastikkeen päälle ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti