perjantai 8. maaliskuuta 2019

Balsamicomarinoitua paahtopaistia ja tomaatteja

Lautaselle päästyään tuo liha oikein huusi ripottelemaan päälleen hiukan suolaa. Tein työtä käskettyä, ja sittenhän tämä oli melko lailla täydellistä.



Ainekset:
900 g naudan paahtopaistia
1 dl balsamiviinietikkaa
½ dl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä
½ dl tuoretta basilikaa
½ dl persiljaa
¼ dl tuoretta rosmariinia
Paahdetut tomaatit:
500 g kirsikkatomaattia
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl ruokosokeria
½ nippua tuoretta basilikaa
1 valkosipulinkynsi

Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Silppua yrtit. Sekoita keskenään balsamiviinietikka, öljy, valkosipulit ja yrtit. Siirrä paahtopaisti kestävään muovipussiin ja kaada marinadi pussiin. Sulje pussi tiiviisti. Anna marinoitua jääkaapissa noin 1 vrk. Kääntele pussia marinoitumisen aikana muutaman kerran. Nosta liha pussissa huoneenlämpöön tunti ennen kypsennystä.

Siirrä liha uunipellille. Taputtele yrtit ja valkosipulit marinadista lihan päälle. Työnnä paistolämpömittari paksuimpaan kohtaan. Kypsennä paistia 175-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 58 astetta (1–1 1/2 t). Ota kypsä paisti uunista, kääri folioon ja anna vetäytyä 15 minuuttia.

Huuhdo ja puolita tomaatit. Silppua basilika. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. Nosta tomaatit laakeaan uunivuokaan. Yhdistä keskenään öljy, balsamiviinietikka, sokeri, basilika ja valkosipuli. Sekoita marinadi tomaatteihin. Paahda tomaatteja 250-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä.

Leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja nosta viipaleet tomaattien päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti