sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

Beef Wellington

Oikeastihan tähän olisi kuulunut naudan sisäfileetä (eikä ulkofileetä), mutta nuukuus iski ja otin puolet halvempaa versiota. Ja hyvä että otin, tämä takuumurea liha nimittäin todellakin oli mureaa. Voihan olla, että se sisäfilee oliskin ollut kengänpohjaa. Jostain kumman syystä liha jäi vähän turhan punaiseksi, vaikka paistoin sitä eilen parikymmentä minuuttia, ja tänään otin lihan huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen taikinakuoreen kietomista. Mutta voi ihme sentään, että oli hyvää!



Ainekset:
1 kg naudan ulkofileetä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
Paistamiseen:
1 rkl voita
1 rkl rypsiöljyä
Täyte:
200 g esikäsiteltyjä metsäsieniä
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
80 g parmankinkkua
2 rkl sinappia
Rahkavoitaikina:
250 g voita huoneenlämpöisenä
250 g maitorahkaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
Lisäksi:
1 kananmuna
1 tl unikonsiemeniä

Ota ulkofilee huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen valmistamista. Poista lihasta mahdolliset kalvot ja näkyvä rasva. Suolaa ja pippuroi lihan pinta.

Kuumenna voi ja öljy pannulla. Nosta liha pannulle ja paista käännellen, kunnes liha on kauttaaltaan kauniisti ruskistunut. Ruskista myös päät. Alenna lämpöä ja paista lihaa vielä n. 10 minuuttia välillä käännellen. Nosta liha työlaudalle ja kääri folioon. Anna jäähtyä.

Puhdista ja halkaise sienet. Kumoa ne tehosekoittimeen suolan ja pippurin kanssa. Käynnistä kone ja anna käydä, kunnes sienet ovat tummaa, sileää massaa. Lusikoi massa kuivalle, kuumalle paistinpannulle, ja kuumenna sekoitellen, kunnes erottuva neste on haihtunut.

Levitä pöydälle kelmua (60*60 cm). Levitä päälle kinkkuviipaleet limittäin 30*40 cm:n kokoiseksi alueeksi, tai sen levyiseksi, että liha mahtuu siihen hyvin. Levitä päälle sienimassa.

Voitele jäähtynyt liha sinapilla ja nosta sieniseoksen päälle. Kääri liha kelmun avulla tiiviiseen pakettiin sienimassan ja kinkkuviipaleiden sisään. Kääri päät tiukasti rullalle. Nosta paketti jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi, mutta liha voi odottaa myös yön yli.

Valmista taikina sekoittamalla ainekset keskenään. Vaivaa, kunnes taikina on sileää ja kimmoisaa. Peitä taikina kelmulla ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Poista lihasta kelmu. Nosta liha taikinan päälle ja kääri se taikinaan. Leikkaa tarvittaessa ylimääräistä taikinaa pois. Ummista saumat ja päät hyvin painellen. Voit tarvittaessa sivellä saumoihin hiukan vettä, jotta ne sulkeutuvat varmasti tiiviisti. Käännä paketti saumapuoli alaspäin.

Voitele käärö keltuaisella. Ylimääräisestä taikinasta voit halutessasi tehdä päälle esim. tähtikuvioita. Voitele myös ne. Ripottele lopuksi päälle unikonsiemeniä.

Paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia, kunnes taikina on kypsä ja kauniisti ruskistunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti