tiistai 26. maaliskuuta 2019

Broileri-saksanpähkinä-granaattiomenamuhennos

Kerrankin pääsen sanomaan, että en ole ihan varma, tykkäsinkö tästä kovin paljon. Makua tästä ei puuttunut, mutta en tiedä oliko maku mielestäni kovin hyvä. Jännä sinänsä, sillä kaikki ainekset erikseen kuitenkin ovat mielestäni hyviä. Yhdistelmänä ei välttämättä kuitenkaan täysin minun makuuni – tai sitten oli. Huomenna täytyy maistella uudelleen.



Ainekset:
1 rkl oliiviöljyä
2 isoa sipulia
1 rkl vehnäjauhoja
150 g saksanpähkinöitä
3 broilerin rintafilettä
suolaa
mustapippuria
4 dl kylmää vettä
2 tl sokeria
1 dl granaattiomenasiirappia
50 g granaattiomenan siemeniä

Kuori ja viipaloi sipulit. Rouhi saksanpähkinät monitoimikoneessa muruiksi.

Kuullota sipulit öljyssä kevyesti. Paahda toisessa kattilassa vehnäjauhoja, kunnes ne muuttuvat vaaleanbeigeksi. Lisää saksanpähkinät ja paista vielä hetki.

Pilko broilerit ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Lisää palat sipulikattilaan. Ruskista broilerit ja nosta kattila liedeltä.

Kaada kylmä vesi saksanpähkinäkattilaan. Sekoita hyvin ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua kannen alla tunnin verran matalalla keskilämmöllä. Kun saksanpähkinöiden öljy nousee pintaan, seos on valmista.

Lisää saksanpähkinäkattilaan sokeri ja granaattiomenasiirappi. Sekoita, kunnes siirappi on täysin liuennut nesteeseen. Lisää broileripalat ja sipulikuutiot pähkinäseoksen joukkoon. Hauduta kannen alla n. 2 ½ tuntia välillä sekoittaen, jotta saksanpähkinärouhe ei pala pohjaan.

Ripottele pinnalle granaatttiomenan siemenet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti