keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

Grillattu munakoisosalaatti

Tästä tykkäsin taas tosi paljon. Olis ollut kiva, jos olis kesä, ja olisi voinut laittaa munakoisot ja herkkusienet oikeaan grilliin. Mutta ei auta, on käytettävä sitä mitä pystyy. Eli tällä kertaa uunin grillivastuksia. Munakoisoista ja herkkusienistä tulee ihania grillattuina.



Ainekset:
100 g jääsalaattia
70 g rucolaa
1 ruukku herneenversoja
½ dl pinjansiemeniä
1 punasipuli
2 appelsiinia
200 g herkkusieniä
1 munakoiso
1 rkl oliiviöljyä
Kastike:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl valkoviinetikkaa
1 rkl sinappia
1 tl sokeria
mustapippuria

Revi salaatti ja pilko herneenversot. Levitä salaatti, rucola ja herneenversot tarjoiluvadille. Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla pannulla.

Kuori ja viipaloi sipuli. Levitä sipuli salaattipedille. Kuori ja viipaloi appelsiinit ja levitä viipaleet salaattipedille.

Kuutioi munakoiso ja puolita herkkusienet. Sekoita oliiviöljy ensin herkkusieniin ja lisää sitten joukkoon myös munakoisokuutiot. Mausta suolalla. Levitä palat leivinpaperoidulle uunipellille ja grillaa 250-asteisen uunin grillivastusten alla 10 minuuttia.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Lisää puolet kastikkeesta munakoisojen ja herkkusienten joukkoon. Valuta loput kastikkeet salaatin päälle. Nosta munakoisot ja herkkusienet salaattipedille. Ripottele pinnalle pinjansiemenet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti