perjantai 22. maaliskuuta 2019

Jauheliha-pastagratiini

Tämä maistui mielestäni ihan samalta kuin sellainen Knorrin pahvipaketin aineksista valmistettava lasagnette. Ja aika pitkällehän näissä kaikissa tämäntyyppisissä ruoissa onkin samat mausteet ja ainekset muutenkin. Tykkäsin, ja niin tykkäsi myöskin herra seiskavee.



Ainekset:
250 g pastaa
400 g jauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 ½ dl valkoviiniä
500 g tomaattimurskaa
1 rkl kuivattua oreganoa
mustapippuria
suolaa
Béchamel-kastike:
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
½ tl muskottia
1 rkl sitruunamehua
suolaa
valkopippuria
150 g halloumi-juustoa

Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynsi. Kuullota ne pehmeiksi oliiviöljyssä pannulla. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää viini, tomaatttimurska, oregano, pippuri ja suola. Anna kiehua hiljalleen puoli tuntia kannen alla. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Sulata kastikkeen voi kattilassa. Ripottele sekaan jauhot. Lisää maito vähitellen, koko ajan sekoittaen. Anna kiehua viitisen minuuttia. Mausta muskotilla, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Kuutioi halloumi ihan pieniksi kuutioiksi ja lisää puolet juustosta kastikkeeseen. Sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Laita uunivuokaan kerroksittain jauhelihaa ja pastaa ja kaada päälle kastike. Ripottele pinnalle loput halloumikuutiot. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia ilman kantta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti